Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αναγνωρίστηκε, αλλά δεν κρατείται Διαψεύδουν οι Αρχές σύλληψη υπόπτου για το αιματοκύλισμα στη Βοστώνη


Από την εκκένωση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστώνης
Από την εκκένωση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστώνης   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ουάσινγκτον
Τις πληροφορίες περί σύλληψης υπόπτου για τις βόμβες αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης διέψευσαν από κοινού το FBI, η Αστυνομία και η Εισαγγελία της πόλης, καθώς και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε σχετικά με το εάν κρατείται ή μη πρόσωπο που αναγνωρίστηκε ως ύποπτο για το χτύπημα από τις κάμερες ασφαλείας.

«Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την επίθεση στον Μαραθώνιο» επισήμανε η αστυνομία της Βοστώνης μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, λίγο μετά την μετάδοση από το CNN της πληροφορίας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Βοστώνης δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί ύποπτος στο πλαίσιο της έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Προγραμματισμένη ενημέρωση από το FBI για τις εξελίξεις αναβλήθηκε χωρίς να δοθεί νεώτερη ώρα.

Νωρίτερα, εν μέσω των αντικρουόμενων πληροφοριών περί σύλληψης ή μη υπόπτου για το μακελειό, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας έδωσαν εντολή στο προσωπικό, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τους δικαστικούς και τους δικηγόρους να εκκενώσουν το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης.

Πλήθη ανθρώπων εγκατέλειψαν το κτίριο, ενώ δεν υπήρξαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη του μέτρου.

Η σύγχυση ξεκίνησε όταν, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας, το CNN μετέδωσε πως ο ύποπτος συνελήφθη. Λίγο πριν το ειδησεογραφικό δίκτυο είχε μεταδώσει μαζί με την Boston Globe αποκλειστικές πληροφορίες περί αναγνώρισης υπόπτου από δύο βίντεο.

Πληροφορίες περί κράτησης υπόπτου και επικείμενης μεταφοράς του ενώπιον δικαστηρίου της Βοστώνης μετέδωσε και το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχο που έχει γνώση των εξελίξεων και μίλησε στο πρακτορείο ανωνύμως.

Ωστόσο, εν συνεχεία άλλες πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας ανέφεραν ότι επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη, με αποτέλσμα να προκληθεί σύγχυση για να ακολουθήσουν τελικά οι επίσημες διαψεύσεις.

Ο ύποπτος έχει αναγνωριστεί από την ανάλυση του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ενός πολυκαταστήματος κοντά στο σημειό της δεύτερης έκρηξης και από ένα βίντεο τοπικού τηλεοπτικού δικτύου της Βοστώνης.

Στα πλάνα εμφανίζεται ένας άνδρας να αφήνει μία τσάντα στον τόπο της αιματοχυσίας πριν τις εκρήξεις και στη συνέχεια να απομακρύνεται, όπως μετέδωσαν το δίκτυο CNN και η ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας Boston Globle.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: