Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών Έως την Τετάρτη οι οριστικές αποφάσεις για το χαράτσι


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβησαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να έχουν σύσκεψη με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, αλλά και της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην τρίωρη σύσκεψη του κ. Στουρνάρα με τους Φίλιππο Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρη Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ) έγινε ενημέρωση από τον υπουργό για όλα τα ανοικτά θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ειδικού τέλους για τα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα η ΔΗΜΑΡ απορρίπτουν την παράταση της διαδικασίας και το 2013, όπως ζητά η τρόικα.

Οι αποφάσεις επί του ζητήματος αναμένεται να έχουν ληφθεί έως τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να μην υπάρξει εικόνα εμπλοκής.  

Ο νόμος προβλέπει ότι το ειδικό τέλος θα μπορεί να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για το 2011 και για το 2012, όχι όμως για το 2013 και η κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβει νομοθετικά.
Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τροπολογία, είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Και στις δυο περιπτώσεις, ωστόσο, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της παράτασης της είσπραξης του ειδικού τέλους για το 2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: