Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κοινή επίσκεψη με Βενιζέλο-Τσούκαλη Η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει, δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς από την Ολυμπία Οδό


Εικόνα από το εργοτάξιο στο ύψος του Κιάτου
Εικόνα από το εργοτάξιο στο ύψος του Κιάτου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη, μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου-Πατρών).

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η πατρίδα γυρίζει σελίδα» και πως «τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής.
«Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μεγάλη ημέρα για την έξοδο από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση των έργων στέλνει το μήνυμα, για επιστροφή της αισιοδοξίας.
«Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι. Η επανεκκίνηση των έργων στέλνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία και για την πατρίδα μας συνολικά» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Η επίσκεψη στην Ολυμπία Οδό σηματοδότησε την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.

Η πρώτη επίσκεψη των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσούκαλη έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο επικεφαλής μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας.
Εκτός από το εργοτάξιο του Ζευγολατιού, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Τσούκαλης επισκέφθηκαν τα εργοτάξια στις περιοχές Μαύρα Λιθάρια και Πλάτανο, όπου ενημερώθηκαν για την κατασκευή των σηράγγων.
Στα δύο αυτά σημεία, καθώς και στις περιοχές Παναγοπούλα και Ακράτα, κατασκευάζονται πέντε σήραγγες, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων και ήδη έχει ολοκληρωθεί το έργο της διάνοιξης, αφού απομένουν περίπου 200 μέτρα. Στη συνέχεια, θα γίνει η τσιμέντωση των σηράγγων και θα ακολουθήσουν τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
«Επικοινωνιακή φιέστα»

Για «προκλητική επικοινωνιακή φιέστα» με «μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Όσα, όμως, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, η σκληρή πραγματικότητα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινητόδρομων, των απαράδεκτων συμβάσεων με τους μεγαλοεργολάβους, των χιλιάδων θέσεων εργασίας που καταστρέφονται καθημερινά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, τη διαψεύδει πανηγυρικά. Κι όπως θα έλεγε ο λαός μας 'με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια'» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: