Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στο Champions League Μπάγερν και Μπαρτσελόνα ανοίγουν τον «χορό» των ημιτελικών



Αθήνα
Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του τρόπαιου του Champions League προς τη «μαμά» UEFA από την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι (η οποία θα κρατήσει στην τροπαιοθήκη της μια ρεπλίκα), οι ημιτελικοί της εφετινής διοργάνωσης μπαίνουν απόψε στην τελική τους ευθεία. Το βράδυ (21.45, novasports 1) η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στην «Αλιάντς Αρένα» τη Μπαρτσελόνα και οι δύο ομάδες φιλοδοξούν να κάνουν το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν αβαντάζ στον χαρακτηρισμό... επίδοξοι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης!

Δύο κολοσσοί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει από τέσσερις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο την πρόκριση στον τελικό της 25ης Μαΐου και με το βλέμμα στραμμένο στην πέμπτη «κούπα», αλλά και τον Πεπ Γκουαρντιόλα πιθανότατα στις εξέδρες για να παρακολουθεί την πρώην και... επόμενη αγάπη του να «σφάζονται».

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε την αγωνία για τη συμμετοχή του σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Τίτο Βιλανόβα. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο έμπειρος Ούγγρος Βίκτορ Κασάι και η ρεβάνς της Βαρκελώνης είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαΐου 2013.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ παίρνουν «σειρά» την Τετάρτη 
Στο μεταξύ, την Τετάρτη η Ντόρτμουντ υποδέχεται στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη δεύτερη ισπανογερμανική «μονομαχία». Σε αυτό το ζευγάρι οι δύο ομάδες έχουν απωλέσει τις ελπίδες για τον τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα και στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους για ένα τρόπαιο (σ.σ. η Ρεάλ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αποκλείοντας στους «4» την Μπαρτσελόνα) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ντόρτμουντ και Ρεάλ αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων της τρέχουσας διοργάνωσης, με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1997 να επικρατούν 2-1 στη Γερμανία και να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2 στη Μαδρίτη με την -εννέα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- «βασίλισσα». Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν επίσης στους ημιτελικούς του Champions League της σεζόν 1997-98, όπου οι «μερένγκες» πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό χάρη στη νίκη τους 2-0 στη Μαδρίτη.

Ρεάλ και Ντόρτμουντ τέθηκαν αντιμέτωπες και στη δεύτερη φάση των ομίλων της σεζόν 2002-03, με την ισπανική ομάδα να επικρατεί 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και το δεύτερο παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 1-1. Τελικά η «βασίλισσα» κατέκτησε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω και εκτός προημιτελικών την Μπορούσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρτμουντ είναι αήττητη στο φετινό Champions League, ενώ έχει το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ από τις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση, με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 10-3. Υπό τον Ζοζέ Μουρίνιο η Ρεάλ μετράει τρεις ήττες σε 17 εκτός έδρας αγώνες Champions League, με τις δύο εξ αυτών σε γερμανικό έδαφος, ενώ η ισπανική ομάδα έχει επικρατήσει μόλις μία φορά στις προηγούμενες 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις της με αντιπάλους από τη Γερμανία, γνωρίζοντας 17 ήττες.

Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών έχει ως εξής:


Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 23/4

Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 24/4

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 30 Απριλίου (Ρεάλ - Ντόρτμουντ) και την 1η Μαϊου (Μπαρτσελόνα-Μπάγερν),
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: