Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 33 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ Κατηγορούμενος και για το κακούργημα της απιστίας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου



katigoroumenos-kai-gia-to-kakourgima-tis-apistias-o-giorgos-papakonstantinoy 
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα στην Επιτροπή έφτασε η πρώτη λίστα με τα ονόματα που έκαναν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για επαναπατρισμό κεφαλαίων το 2010.
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει συντάξει έγγραφο με νομικούς ισχυρισμούς ότι προέκυψαν ενδείξεις κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας και ζητεί την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η Επιτροπή να μπορέσει να διευρύνει το κατηγορητήριο της.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής τουλάχιστον 30 υπογραφών από βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου η πρόταση να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συνολικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στη λίστα «Λαγκάρντ» φαίνεται να προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, όπως απαιτεί ο νόμος για να παραπεμφθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείουΟικονομικών που έφθασαν στην Προανακριτική Επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία επίσημα διαβίβασε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την λίστα «Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί μόνο φορολογικά.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλήγει σε βάρος τους καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όλα τα ποσά που βρέθηκαν στο όνομα τους.

Σημειώνεται ότι το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ αναμένεται να σταλεί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση, μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει απόψε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚΓιάννης Ραγκούσης καθώς σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου γύρω από την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».

Τουλάχιστον 33 ονόματα της λίστας έκαναν χρήση της ρύθμισης Παπακωνσταντίνου

Την ίδια ώρα, στην Επιτροπή εστάλη η πρώτη λίστα με τα στοιχεία όσων εκμεταλλεύθηκαν την ευνοϊκή ρύθμιση Παπακωνσταντίνου και επαναπάτρισαν χρήματα το 2010.

Η λίστα εστάλη από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς στην Προκαταρκτική Επιτροπή και περιλαμβάνει 33 ονόματα. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν πρόκειται για ολοκληρωμένο κατάλογο, καθώς στο ΣΔΟΕ έχουν στείλει στοιχεία 29 τράπεζες ενώ τα ονόματα προέρχονται μόνο από τρεις τράπεζες. 

Τα ποσά, τα οποία επαναπατρίσθηκαν από τράπεζες του εξωτερικού, ποικίλουν και φθάνουν μέχρι το ύψος των 6,2 εκατ. ευρώ.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: