Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δίωξη κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ



Ποινική δίωξη κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ για μη καταβολή δεδουλευμένων. Στον "αέρα" 130 εργαζόμενοι του υποκαταστήματος της Αθήνας, που αναστέλλει τη λειτουργία του

Ποινική δίωξη κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρου Παπαδάκη ασκήθηκε την Τετάρτη (29/05) από τον εισαγγελέα, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Η γαλακτοβιομηχανία, που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καρό πρόβλημα ρευστότητας, οφείλει μισθούς 2,5 μηνών, με το ποσό να αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. O Π. Παπαδάκης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Εν τω μεταξύ, την ώρα που ενδοεργατικές αντιπαραθέσεις κρατάνε κλειστές τις πύλες του εργοστασίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, το υποκατάστημα της εταιρίας στην Αθήνα αναστέλλει επ' αόριστον τη λειτουργία του, με τις ζημιές που έχει παρουσιάσει την τελευταία τριετία φτάνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι 130 εργαζόμενοι σ' αυτό, γίνεται προσπάθεια να απασχοληθούν στα κέντρα διανομής ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: