Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ποιους προωθεί ο Κουβέλης για υπουργεία


Οι 6 που φλερτάρουν με την καρέκλα

Εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλής έχει εγκαταλείψει την θέση ότι το κόμμα του δεν συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα εμφανίζεται έτοιμος να προτείνει για υπουργούς...

στον ανασχηματισμό κοινοβουλευτικά στελέχη σε σημαντικά υπουργεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουβέλης σε επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε την διαβεβαίωση ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν πρόκειται να γίνουν πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι το Ιούνιο.

Συνεπώς και εκτός απροόπτου ο ανασχηματισμός, που ήδη έχει αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί στο τέλος του Καλοκαιριού.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει θέσει υπό προθεσμία το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ κατά την αρχική συγκρότηση της κυβέρνησης Σαμαρά και έχει καταστρώσει πλάνο με νέα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον έξι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς φλερτάρουν με την ανάληψη κυβερνητικών θώκων σε διαφορετικά υπουργεία.

Αυτοί είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης για το υπουργείο Δικαιοσύνης σε περίπτωση που αντικατασταθεί ο Α. Ρουπακιώτης. Ο επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο βουλευτής και Γραμματέας της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Σ. Λυκούδης για το υπουργείο Εσωτερικών. Η βουλευτής Ασημίνα Ξυροτήρη για θέση υφυπουργού στον τομέα της Ανάπτυξης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός για το Αθλητισμού, καθώς και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης για μια θέση υφυπουργού στο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Α. Παπαδόπουλος για θέση υφυπουργού ή γενικού γραμματέα στο υπουργείο Επικοινωνιών και Τύπου.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: