Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Εν όψει πανελλαδικών Κρίσιμο ραντεβού της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας την Τετάρτη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Kρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.
Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει την Τετάρτη (6 μ.μ.) το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.
Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις.

Οι καθηγητές, στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν κατέληξαν σε απόφαση- πρόταση προς τον κλάδο, καθώς δεν συνέκλιναν στον τρόπο με τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση.

Τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για την Πέμπτη 9 Μαΐου, μετά την συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου εργασίας με την ταυτόχρονη απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και την συγχώνευση σχολείων, γεγονότα που θα επιφέρουν επιδείνωση των συνθηκών μέσα στις τάξεις.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: