Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωστόπουλος
Αυτό πού είδαμε με αφορμή την ΕΡΤ ας μην νομίζουν μερικοί οτι σχεδιάστηκε για να έχει ως αποτέλεσμα τώρα την πτώση της κυβέρνησης. Στόχος ήταν να θολώσουν την εικόνα του Σαμαρά, για να μπορέσουν στη συνέχεια να τον...
ετεροπροσδιορίζουν ιδεολογικά,, αποδίδοντας του χαρακτηριστικά που θα κεντρίζουν αρνητικά την κοινωνία. Στόχος επίσης ήταν να χτυπήσουν στον παλαιό σκληρό πυρήνα της Ν.Δ που εξακολουθεί να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως τον μεγαλύτερο κομματικό εχθρό. Και στις δύο περιπτώσεις η κοινή συνισταμένη ήταν η δημιουργία σύγχυσης στο εκλογικό σώμα, ως βάση εξέλιξης ενός σχεδίου που θα έδινε στα διάφορα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα της συντήρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων και την δυνατότητα να επιλέξουν αργότερα τον χρόνο εφαρμογής για την απόπειρα ανατροπής του πρωθυπουργού. Πάνω σε αυτά δώθηκε η μάχη -δήθεν - για την ΕΡΤ. Προσχεδιασμένη μάχη ήταν, για την οποία ανέμεναν πριν την ξεκινήσουν οποιαδήποτε απόφαση του Σαμαρά που θα τους έδινε προπαγανδιστικό υλικό πιασάρικο για να κάνουν παιχνίδι. Τα διαχειριστικά κενά και οι λανθασμένες εκτιμήσεις συμβούλων του πρωθυπουργού που εισηγήθηκαν το κατέβασμα του διακόπτη ήταν η ευκαιρία. Στην θεωρία αποτροπής -θα συμφωνήσουν αλλιώς τους πιέζουμε με το χαρτί των εκλογών -διάβασαν την μπλόφα και πάτησαν πάνω της επιστρέφοντας την μπλόφα. Οι θεωρητικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού μη έχοντας Plan B, στην περίπτωση που η θεωρία αποτροπής δεν τους έβγαινε, αναγκάστηκαν να μπούν στον συμβιβασμό με απώλειες κι έτσι τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα οδήγησαν την ΔΗΜΑΡ εκτός κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ με μεγάλο μερίδιο στην συγκυβέρνηση. Απο εδώ και μπρός ο μηχανισμός συμφερόντων είναι φανερό οτι θα κινηθεί στους δύο άξονες που προαναφέραμε:
"Ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός και η ΝΔ συνεργάζεται με το μισητό ΠΑΣΟΚ". Εκτιμούν οτι με αυτό το τρόπο θα καταφέρουν να σπείρουν ανησυχία και προβληματισμό σε ψηφοφόρους της ΝΔ. Κατά τη γνώμη μας αν υποτιμηθεί ο σχεδιασμός τους απο το Μαξίμου θα πρόκειται περί λάθους. Λάθος επίσης θα είναι αν το Μαξίμου πέσει στην παγίδα να προσπαθήσει να αμυνθεί με το να πείσει οτι ο Σαμαράς δεν είναι ακροδεξιός και ότι η συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαίο κακό. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν το όπλο του αυτονόητου στην φαρέτρα τους. Το κάλεσμα συμμετοχής του λαού στην Εθνική προσπάθεια να βγεί η χώρα απο την κρίση. Ας το αξιοποιήσουν σε συνδυασμό με τομές στο σαθρό πολιτικό σύστημα για να αποκτήσουν το ηθικό πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: