Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Επτά χρόνια φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι



Σε επταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για κατάχρηση εξουσίας σε παλαιότερη υπόθεση πορνείας.
Σε επταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός και ηγέτης του Λαού της Ελευθερίας (PdL) για το σκάνδαλο Ρουμπι.  Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ενώ η  απόφαση του δικαστηρίου είναι εφέσιμη.
Οι εισαγγελείς  ζητούσαν να επιβληθεί στον 76χρονο πρώην πρωθυπουργό -που αρνείται όλες τις κατηγορίες- φυλάκιση έξι ετών καθώς και ποινή ισοβίου αποκλεισμού από κάθε δημόσιο αξίωμα.
Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου θεωρούν ότι οι γυναίκες που καλούντο στην ιδιωτική κατοικία του Μπερλουσκόνι για τα λεγόμενα "μπούνγκα - μπούνγκα" πάρτι, ήταν τμήμα ενός ευρύτερου κυκλώματος πορνείας.
Το δικαστήριο έχει εστιάσει ιδιαίτερα στις σχέσεις του Μπερλουσκόνι με την Ρούμπι, με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι είχε επί πληρωμή ερωτική επαφή όταν εκείνη ήταν 17 ετών.
Το μόνο που παραδέχεται η Ρούμπι, είναι ότι είχε λάβει 7.000 ευρώ, ως δώρο ύστερα από κάποιο πάρτι.
Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας αφού, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό του αξίωμα, είχε αναγκάσει αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερη τη νεαρή Ρούμπι όταν εκείνη είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής.
Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για "σκληρή απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: