Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη Χατζηδάκης προς τραπεζίτες: Ρίξτε 1,5 δισ. ευρώ στην αγορά εδώ και τώρα



«Ανακεφαλαιοποιηθήκατε, τώρα δώστε ρευστό στην αγορά» είναι το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης προς τις τράπεζες - Στόχος τα 3 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου από ΕΣΠΑ - ΕΤΑΕΑΝ και ΕΤΕΠ

Σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες,  έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με εκπροσώπους του κλάδου, μία εβδομάδα μετά και από την πρωθυπουργική αντίστοιχη παραίνεση, να επισπεύσουν τις διαδικασίες παροχής ρευστότητας προς την αγορά.

Συγκεκριμένα, επήλθε συμφωνία παροχής ρευστού με άμεσο τρόπο μέχρι το τέλος της χρονιάς ύψους 1 δισ. ευρώ ενώ 1,5 δισ. ευρώ θα είναι η τελική επιδίωξη σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να εκδίδουν σε μηνιαία βάση στοιχεία για την πορεία της διάχυσης του συγκεκριμένου ποσού προς την αγορά, ώστε να υπάρχουν διαρκώς τεχνικές βελτιώσεις και παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, ο κ. Χατζηδάκης δεν άφησε περιθώρια άλλων χρονοτριβών στις τράπεζες και χαρακτηριστικά υποστήριξε πως "αφού τελείωσε η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει οι τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα". Το ταβάνι των διαθέσιμων ποσών από ΕΣΠΑ, ΕΤΕΑΝ και ΕΤΕπ φθάνει τα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 και για το λόγο αυτό ο κ. Ζαννιάς κλήθηκε να πιέσει την κατάσταση προς τον τραπεζικό χώρο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: