Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Υποχρεωτική μετάταξη 6.028 εκπαιδευτικών...



Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία, καθώς και για το πλεονάζον προσωπικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Η ...
προθεσμία για τις αιτήσεις προτίμησης «τρέχει» μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712 μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.

Από τους 6.028 που πλεονάζουν, οι 1.266 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία και οι 580 στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά με τον αριθμό αυτών που μετατάσσονται, οι περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής.

Το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων σηκώνουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ξένων γλωσσών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους.

Τα μόρια που δηλώνουν αφορούν τη συνολική τους προϋπηρεσία, οικογενειακούς λόγους, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, την κατοχή επιπλέον πτυχίων, την κατοχή μεταπτυχιακών και την κατοχή διδακτορικών τίτλων.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: