Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Αναφλέγεται η Αίγυπτος μετά τη σφαγή ισλαμιστών, «βγαίνει» ο στρατός


Αναφλέγεται η Αίγυπτος μετά τη σφαγή ισλαμιστών, «βγαίνει» ο στρατός
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κάιρο, Αίγυπτος
Στο χάος βουτά η Αίγυπτος μετά το αιματοκύλισμα των κατασκηνώσεων των Αδελφών Μουσουλμάνων κατά την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Σκηνές βίας και αλληλοσπαραγμού κάνουν το γύρο του κόσμου, αιματηρές συγκρούσεις ξεσπούν σε όλη τη χώρα και ανοίγει ταυτόχρονα επικίνδυνος κύκλος θρησκευτικών αντιποίνων.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για διάστημα ενός μήνα κήρυξε όλη τη χώρα η μεταβατική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από το απόγευμα της Τετάρτης, και ζήτησε από το στρατό να συνδράμει τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών για την επιβολή της τάξης.

21 φωτογραφίες
Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αναφορές διεθνών μέσων από το Κάιρο κάνουν λόγο για περισσότερα από 120 θύματα, όμως η Μουσουλμανική Αδελφότητα μιλά έως και για 2.000 νεκρούς και 10.000 τραυματίες, αριθμοί που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Επισήμως, το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανακοινώνει το θάνατο 95 ατόμων σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι στις καθιστικές διαμαρτυρίες των ισλαμιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των δυνάμεων ασφαλείας.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: