Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται η κατάσβεση Σε ύφεση η φωτιά στο Μαρκόπουλο - Συνελήφθησαν τρία άτομα για εμπρησμό


Σε ύφεση η φωτιά στο Μαρκόπουλο - Συνελήφθησαν τρία άτομα για εμπρησμό
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις θέσεις τους παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Χεροβούνι, μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.
33 φωτογραφίες
Η πυρκαγιά απο το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το δάσος του Κουβαρά, το οποίο απειλήθηκε άμεσα.
Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν μικροεστίες μόνο στα καμμένα.
Ωστόσο, από το πρωί του Σαββάτου φυσούν και πάλι ισχυροί άνεμοι, γι' αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρα, 18 εθελοντές και δύο οχήματα του δήμου, ενώ ενεργούν απο αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, μέχρι την πλήρη κατάσβεση των εστιών, για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Την Παρασκευή, οι φλόγες έφθασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε κάποια κτίσματα και πέργκολες, ενώ για κάθε ενδεχόμενο εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις της περιοχής.
Το πρωί του Σαββάτου, οι καπνοί και η μυρωδιά καμένου γίνονται ακόμη αισθητά σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Χεροβούνι.
Από νωρίς την Παρασκευή, στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις υπόπτων.
Ως υπαίτιοι για εμπρησμό από αμέλεια κρατούνται δύο Έλληνες 57 και 35 χρονών, καθώς και ένας αλλοδαπός 50 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Συληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκανε ανακαίνιση σε σούπερ μάρκετ, απ' όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτροκό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά απο σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.
Παράλληλα, για τη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην Αγία Ελλέσα στα Κύθηρα συνελήφθη ένας 49χρονος Έλληνας, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: