Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Την έγκριση του Κογκρέσου θα ζητήσει ο Ομπάμα για τη Συρία



Τη δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα στο διάγγελμά του για τη Συρία.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε, απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό, ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για επέμβαση στη Συρία. Δεκάδες στελέχη του ΟΗΕ έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Συρία, ενώ πολλές χώρες προειδοποίησαν τους υπηκόους τους να αποφύγουν να μεταβούν και στο γειτονικό Λίβανο, καθώς η ένταση στην περιφέρεια κλιμακώνεται εν αναμονή μιας πιθανής επίθεσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ο συριακός στρατός "έχει κινητοποιηθεί, έχει το δάκτυλο στην σκανδάλη", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Συρίας, ενώ ανώτατος αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας δήλωσε ότι η Συρία αναμένει "ανά πάσα στιγμή" μία επίθεση κατά του εδάφους της από τις δυτικές δυνάμεις.
"Μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχει παραλύσει σε αυτό το θέμα" και πρόσθεσε: "Η Βρετανία είπε όχι, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε".
Ο Ομπάμα ζητά από το Κογκρέσο έγκριση για επέμβαση.
"Στη Συρία θα χρειαστούν χρόνια να λυθούν τα προβλήματα - Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον συριακό λαό και να πιέζουμε για λύση" και πρόσθεσε "Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που γίνεται στη Συρία - Το δίκαιο είναι αυτό που δίνει την ισχύ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: