Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αιχμηρή παρέμβαση «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ: Να επανεξεταστεί η στρατηγική συνεργασίας με τη ΝΔ


«Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ: Να επανεξεταστεί η στρατηγική συνεργασίας με τη ΝΔ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Άμεση αλλαγή πολιτικής και επανεξέταση της στρατηγικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ με παρέμβασή της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από 800 στελέχη της Κίνησης, ζητείται η αλλαγή πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Τα στελέχη της Κίνησης διαφοροποιούνται ως προς την τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και την έλλειψη προγραμματικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές».

Στο κείμενο τονίζεται επίσης ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».

Η «Κίνηση 75» ζητεί να διαφοροποιηθεί εν όψει των επόμενων εκλογών το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, τονίζοντας ότι πρέπει «να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά».

Επίσης, τα μέλη της Κίνησης τονίζουν ότι «δεν πρέπει να κοπούν οι γέφυρες με την Αριστερά» αν και όπως αναφέρουν δεν τρέφουν αυταπάτες σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι κομματικοί σχηματισμοί τους.

Το κείμενο «αποτελεί συνολική πρόταση για το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης και για το άνοιγμα του κύκλου της ανάπτυξης», και τα στελέχη της Κίνησης «απαιτούν άμεσα ένα Εθνικό Σχέδιο για την Κοινωνική Συνοχή και την έξοδο από την κρίση».

Η Κίνηση θέτει τρεις προτεραιότητες:

  • Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή
  • Εθνική Στρατηγική που θα δώσει προοπτική
  • Άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο
Όπως αναφέρεται, στο Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή πρέπει να περιλαμβάνεται «ένα σχέδιο για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των νεόπτωχων, καθώς επίσης και επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους».

Ζητείται επίσης η «άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, καθώς και προγράμματα ενίσχυσης, με 3 δισ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, των νέων που είναι άνεργοι για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με μικρές και μεσαίες επιδοτήσεις».

Το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής κινείται σε τρεις άξονες:

  • Την αναδιανομή πόρων και φόρων
  • Την απονομή Δικαιοσύνης
  • Τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
Ως προς την αναδιανομή πόρων, επισημαίνουν πως «το μοντέλο της εσωτερικής υποτίμησης ξεπέρασε κατά πολύ τα λογικά όρια» και ζητούν άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής.

Ειδική αναφορά γίνεται στη Δικαιοσύνη και ειδικότερα στην απονομή της, επισημαίνοντας ότι:

«Δεν μπορεί σε τρία χρόνια να έχουν κοπεί δισεκατομμύρια από την κοινωνική πολιτική και ταυτόχρονα να μειώνονται οι εισακτέοι στις σχολές δικαστών που θα χρησίμευαν για να εκκαθαρίσουν τις εκκρεμούσες υποθέσεις. Η εκκαθάριση αυτή θα δημιουργήσει ανάχωμα στην αφαίμαξη των εύκολων στόχων».

Αναφορικά με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι «δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε».

Τονίζουν ότι «για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο».

Επίσης ζητούν «να σταματήσει η διαιώνιση του καθεστώτος της μη αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης από την κυβέρνηση με συγκεκριμένους ευνοούμενους» και επικρίνουν έντονα τον κ. Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «αναντιστοιχία της πρώην "υστερικής -αντιμνημονιακής" ρητορείας του ίδιου και άλλων, να καταγγέλλουν το 2011 την κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την επίτευξη "κουρέματος" πολύ πάνω από 50% του ιδιωτικού χρέους και σήμερα να μην προβάλουν επιτακτικά την - από πολλούς διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς αλλά και το γραφείο της Βουλής - προτεινόμενη μερική διαγραφή του σημερινού κρατικού χρέους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: