Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά



Απολογήθηκε ο 32χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κρίθηκε προφυλακιστέος. Αντιδρούν οι συνήγοροί του στην απόφαση
Την προφυλάκιση του 32χρονου, που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Γ. Ρουπακιά, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί και ομολογήσει τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.
Ο 32χρονος, που απολογήθηκε στην 6η ανακρίτρια Πειραιά αλλά και στον εισαγγελέα, είχε ξεχάσει το κινητό του και την αστυνομική του ταυτότητα στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και όπως είχε υποστηρίξει, είχε συναντηθεί με τον Γ. Ρουπακιά προκειμένου να λάβει έντυπο υλικό για την ομιλία του Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νίκαια, για να το μοιράσει στην περιοχή την επόμενη ημέρα.
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.
Έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής τού συλληφθέντος, ήταν ο πατέρας και συγγενείς του.
Προφυλακιστέος ακόμη ένας κατηγορούμενος
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών ακόμη ένας κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όνομα του αναφέρεται σε συνομιλίες που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, ενώ στο κινητό του φέρεται να υπήρξαν κλήσεις και μηνύματα από και προς τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και παραδόθηκε μόνος του την περασμένη εβδομάδα στις δικαστικές αρχές.
Στο μεταξύ, σχετικά με την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν την επίθεση.
Για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις που είχαν αναγνωριστεί από τα θύματα ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των προφυλακισθέντων, κατά την απολογία του στον ανακριτή, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, στην τοπική οργάνωση του Περάματος.
Για τις συνθήκες της επίθεσης είπε ότι δεν επιτέθηκαν εκείνοι, αλλά ότι δέχτηκαν επίθεση από τα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «εκείνοι ήταν οι κουκουλοφόροι».
Σχετικά με το άτομο που αφέθηκε ελεύθερο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς μπορεί να βρέθηκε στο σημείο, αλλά δεν εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: