Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μέρκελ: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα – Σαμαράς: Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν

samaras-merkelΟλοκληρώθηκε, πριν λίγη ώρα, η συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. «Βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης. Το εντυπωσιακό επίτευγμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν με τον Πρωθυπουργό, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς της παρουσίασε μια σειρά από εντυπωσιακά αποτελέσματα.
H κα Μέρκελ υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τις τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες, αλλά συμπλήρωσε πως θα πρέπει να επιτευχθεί ισοσκελισμός του προϋπολογισμού και διαρθρωτικές αλλαγές.
Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι «το πρωτογενές πλεονασμα είναι το πρώτο σημαντικό καθολικά αποδεκτό επίτευγμα για έξοδο από την κρίση».
«Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό ήταν στόχος για το επόμενο έτος και όχι για φέτος. Έχουμε ήδη καλύψει πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα κάνουμε και άλλα, όπως τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».
«Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Αυτό το ταξίδι θα το ολοκληρώσουμε και θα είναι επιτυχημένο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ΕΕ.»
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης όσο και το θέμα της Υγείας, όπου η Γερμανία αναμένεται να παράσχει τη βοήθειά της στην Ελλάδα.
Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είπε: «Δεν θέλω να συζητήσω δημόσια για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Θα υπάρξει συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: