Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Έκλεισε η εκκρεμότητα για Καρατζαφέρη Δεν έλαβε αποφάσεις η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για Καπερνάρο, Μητρόπουλο


Δεν έλαβε αποφάσεις η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για Καπερνάρο, Μητρόπουλο
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τις εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ που αφορούν τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο εξέτασε η Επιτροπή Ελέγχου των «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

Όσον αφορά τον κ. Καπερνάρο στην έκθεση του ΣΔΟΕ αναφέρεται ότι ζητήθηκαν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και 4 Οκτωβρίου 2012.

Έτσι, η Επιτροπή Ελέγχου αποφάσισε ομόφωνα ότι «είναι χρήσιμο να τεθούν υπ’ όψιν της για τον έλεγχό της οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Αυγούστου 2013».

Για την υπόθεση του κ. Μητρόπουλου η επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα ότι «στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης». Έτσι, η Βουλή παραπέμπει το θέμα στο ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, αυτό συμβαίνει διότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει το δικαίωμα να προβεί σε αναδρομικό έλεγχο μέχρι πέντε χρόνια, από τότε που ο βουλευτής είναι υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες.

Η υπόθεση του κ. Μητρόπουλου αφορά δικηγορική αμοιβή η οποία αποκτήθηκε στο εξωτερικό το 1999, ενώ η υπόθεση ολοκληρώθηκε το 2006.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή Ελέγχου εξέτασε και τις εκκρεμότητες που είχαν εντοπιστεί με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πέντε πρώην βουλευτών, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και των Άρη Σταθάκη, Ιωάννη Σκουλά, Γιώργο Αναγνωστόπουλο και Ηλία Καλλιώρα.

Οι πέντε βουλευτές κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά μετά την προσκόμιση των οποίων τα μέλη της επιτροπής έκριναν ομόφωνα ότι «δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: