Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταφορών τα "ραβασάκια" για ΚΤΕΟ



"Ανακριβή πληροφόρηση" χαρακτηρίζει το υπουργείο Μεταφορών τα περί αποστολής ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες
Ανακοίνωση εξέδωσε την Τετάρτη (13/11) το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα σε οχήματα που δεν έχουν περάσει από τα ΚΤΕΟ.
"Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή του προστίμου για ανέλεγκτα οχήματα αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων και των μητρώων αυτοκινήτων.
Μάλιστα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 δεν είναι καταγεγραμμένα στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία. Επίσης, η συγκεκριμένη παράβαση, που "ανήκει" στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαιώνεται από την τροχαία και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: