Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Μετά την παραπομπή στο πειθαρχικό Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν


Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν
Αμείωτη η πίεση στην Ερντογάν παρά τον (αναγκαστικό) ανασχηματισμό της μισής κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αγκυρα
Την παραίτησή τους υπέβαλαν την Παρασκευή τρεις βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Τουρκία. Το μεσημέρι ανακοίνωσε την παραίτησή του ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν εγκαταλείψει το αξίωμά τους οι βουλευτές Ερντάλ Καλκάν και Χαλούκ Όζνταλγκα.

Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μετά την απόφαση του κόμματος να τους παραπέμψει στο πειθαρχικό, με αίτημα τη διαγραφή τους, επειδή «δυσανασχέτησαν» σε δημόσιες δηλώσεις του για τα πεπραγμένα στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μίζες.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η παραπομπή έγινε επειδή «στιγμάτισαν το κόμμα και την κυβέρνηση με τις προφορικές και τις γραπτές τους δηλώσεις».

Ο Ερτουργούλ Γκουνάι αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ σε μήνυμά στο twitter ανέφερε ότι «δεν θα παραμείνω εκεί που είμαι ανεπιθύμητος επειδή αντιτίθεμαι στη διαφθορά».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΑΚΡ Χασάν Χαμί Γιλντιρίμ ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης πως συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση ενός εισαγγελέα από την υπόθεση διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς χτες είχε καταγγείλει ότι η αστυνομία αρνείται να προβεί στις προσαγωγές που ζήτησε ο ίδιος μέσω δικαστικής απόφασης σχετικά με το δεύτερο κύμα προσαγωγών, λέγοντας πως ο αρχεισαγγελέας Κωνσταντινούπολης τον απομάκρυνε από την υπόθεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: