Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Νέοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ βρήκαν λαβράκια

20131227-203808.jpg
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος την περίοδο των εορτών. Σε έλεγχο που έγινα τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι δεν είχε κόψει αποδείξεις αξίας 1.900 ευρώ. Συνελήφθησαν ο ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης, ο οποίος και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στις «εφόδους» που έγιναν απο την Οικονομική Αστυνομία την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, ελέγχθηκαν συνολικά 12 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τέσσερα εξ αυτών.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία, λειτουργία καταστήματος χωρίς άδεια, μη επίδειξη των προβλεπόμενων βιβλιαρίων και μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Δύο από τα καταστήματα στο Γαλάτσι (ψητοπωλείο και καφετέρια) διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια.
Όσον αφορά τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 22/12 έγιναν 2.954 προληπτικοί έλεγχοι εκ των οποίων 1.070 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.
Σύμφωνα πάντα με το ΣΔΟΕ, σε 2.738 από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση, ενώ στις υπόλοιπες 216 διαπιστώθηκαν συνολικά 399 παραβάσεις (κυρίως μη έκδοση αποδείξεων). Το σύνολο της αξίας των προστίμων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 273.650 ευρώ.
Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Αθήνα (190), ενώ η υψηλότερη παραβατικότητα εμφανίζεται στο Βόρειο Αιγαίο με 18,75%.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: