Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Κιμούλης και Παπαδημούλης τα φαβορί του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας...




Χαρακτήρα προεκλογικής μάχης θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014.
Ωστόσο, πρωτοκλασάτοι βουλευτές, σύμφωνα με...
«Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν μάχη στις Περιφέρειες ή στους μεγάλους δήμους.

Πάντως, προς το παρόν, κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό η υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας, καθώς η Κουμουνδούρου επιθυμεί να αιφνιδιάσει επικοινωνιακά τα μίντια και την κοινή γνώμη. Παρόλα αυτά, κάποιες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει και σύμφωνα με αυτές, έγινε στη βουλευτή Α’ Αθηνών Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκείνη, όμως, αρνήθηκε ευγενικά.

Έτσι, το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται πλέον σε ένα από τα δυνατά του χαρτιά στη Β’ Αθηνών αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Παπαδημούλη. Ωστόσο, ο ίδιος ο Δ. Παπαδημούλης έχει στείλει μηνύματα πως δεν θα επιθυμούσε να αλλάξει περιφέρεια. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν του έχει γίνει επίσημη πρόταση από το κόμμα, αλλά ακόμα βρίσκονται στο στάδιο των βολιδοσκοπήσεων.

Έτσι, τρίτη επιλογή για τον μεγαλύτερο της χώρας, η οποία αν τελικά ισχύσει, «θα τινάξει την επικοινωνιακή μπάνκα στον αέρα» είναι η υποψηφιότητα του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Όσο για την Περιφέρεια Αττικής, η υποψηφιότητα της βουλευτού Β’ Αθήνας Σοφίας Σακοράφα φέρεται να έχει «κλειδώσει». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολλές ελπίδες στην κα Σακοράφα, καθώς συσπειρώνει πολλές δυνάμεις από τον ευρύτερο «αντινημονιακό» χώρο.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί πως έχει βάσιμες ελπίδες για πρωτιά εκτός από την Περιφέρεια Αττικής και στο Ιόνιο, την Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και ίσως τη Δυτική Ελλάδα. Στην Κρήτη θα ριχτεί στη μάχη ο Μ. Κριτσωτάκης, καθώς τα αυξημένα καθήκοντα του Γιώργου Σταθάκη στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος δεν του αφήνουν περιθώριο χρόνου για νέα κάθοδο.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φαβορί είναι ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ενώ ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Σταύρου Κοντωνή.

Στη Στερεά Ελλάδα ακούγεται έντονα το όνομα του βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου και στη Δυτική του επίσης βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Ο τελευταίος ακούγεται και για τον δήμο Πατρέων με αντικαταστάτη στην υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας.

Τέλος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκρίνεται η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: