Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

«Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο» Σαμαράς: Δεν μας σταματούν οι απειλές των τρομοκρατών


Σαμαράς: Δεν μας σταματούν οι απειλές των τρομοκρατών
Από την ομιλία του πρωθυπουργού  

Αθήνα
Αποφασισμένος απέναντι στους τρομοκράτες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο ελληνογερμανικό φόρουμ, από όπου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της και δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.
«Δεν μας σταματά τίποτα, δεν μας σταματούν οι ακραίοι, δεν μας σταματούν ούτε οι απειλές των τρομοκρατών που η αστυνομία τους συλλαμβάνει, η δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει ελεύθερους» είπε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα βρεθεί απέναντι σε όσους -όπως είπε- από τη μια κάνουν ό,τι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες και από την άλλη προχωρούν σε καταγγελίες όταν αφήνονται ελεύθεροι.
«Έχουμε υποχρέωση να κλείσουμε όλες τις τρύπες ενός συστήματος που νοιάζεται περισσότερο για τους τρομοκράτες παρά για τους πολίτες. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς» είπε χαρακτηριστικά.
«Στόχο το τέλος των Μνημονίων»
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη.
«Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα» δήλωσε φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.
«Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» τόνισε επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου.
«Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα» τόνισε ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα. Γ
ια τον κ. Σαμαρά η ανάκαμψη θα αρχίσει το 2014 καθώς το πρόγραμμα δουλεύει. «Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε» δήλωσε επισημαίνοντας τις περικοπές αλλά και την αντιμετώπιση των απερίγραπτων στρεβλώσεων.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του κ. Σαμαρά μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και φωτογράφισε λέγοντας πως «κάποιοι αντί να κοιτούν μπροστά προσπαθούν να μας πάνε πίσω, και θέλουν να μας ξαναβάλουν στην αβεβαιότητα, να συγκρουστούμε με όλα εκείνα που έπρεπε να είχαν αλλάξει».
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα διαψεύσει όσους εύχονται «να μην τα καταφέρουμε, να αποτύχουμε, να υποστούμε νέους σκληρούς όρους δανεισμού» και έκανε λόγο για ύπουλες δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
«Τους διαψεύδουμε κάθε μέρα, και σύντομα η πρόοδος θα φανεί και στην πραγματική οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τρεις προτεραιότητες
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις τρεις άμεσες προτεραιότητές του για το επόμενο διάστημα.
Όπως είπε στόχος του είναι η επιστροφή του 70% του πλεονάσματος στην κοινωνία καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών, κάτι που θα νοιώσουν εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Δεύτερος στόχος είναι για τον Αντώνη Σαμαρά η «πλήρης εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» κάτι που χαρακτήρισε ως κρίσιμο για να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις. «Το είχαμε συμφωνήσει ότι θα γινόταν εφόσον πιάναμε πλεόνασμα, εμείς κάναμε το δικό μας μερίδιο, το ίδιο περιμένουμε και από τους άλλους» είπε χαρακτηριστικά.
Έμφαση για το επόμενο διάστημα δίνει ο πρωθυπουργός και στην επιτυχία της ελληνικής προεδρίας.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κλίμα που δημιουργείται, ένα κλίμα φιλικό προς τον επιχειρηματία καθώς -όπως είπε- έχουν γίνει ήδη πολλές τομές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: