Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

(Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ) Γ. Τόλιος: Λέμε όχι στην Ευρωζώνη, θα κάνουμε στάση πληρωμών [ΒΙΝΤΕΟ]

«Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ ως σύνολο, δεν λέμε πάση θυσία στην Ευρωζώνη» , δήλωσε ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή Action Day του Action24. Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης και του Ευρώ ο κος Τόλιος προσέθεσε πως «Η Ευρωζώνη είναι γεμάτη τρύπες και μπαλώματα. Θα σηκώσουμε εμείς το σταυρό της Ευρωζώνης για ένα κατασκεύασμα που είναι κατά των λαών και των εργαζόμενων; Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ».
Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, αναλύοντας τα ποσά που χρωστάει η Ελλάδα ως τοκοχρεολύσια τόνισε πως από τις πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ανέβει στην εξουσία, θα είναι στηριζόμενος στο Διεθνές Δίκαιο, να κηρύξει το χρέος επαχθές και λόγω έκτακτων αναγκών να κηρύξει και στάση πληρωμών.
Ο κ. Τόλιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ μπορεί, αρνείται να κάνει πράξη αυτή την πολιτική λόγω δουλοπρέπειας και προκάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κάλεσμα εθνικής ενότητας που θα απευθύνει το κόμμα όταν θα κληθεί να κυβερνήσει.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: