Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του ΤΧΣ για την Σακελλαρίου...


Διευκρινίσεις δίνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την διευθύνουσα σύμβουλο Αναστασία Σακελλαρίου που κατηγορείται μαζί με άλλα άτομα για...
«απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ». Σύμφωνα με το πόρισμα, οι κατηγορούμενοι ενέκριναν τη χορήγηση υπέρογκων δανείων σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικό πλουτισμό των τελευταίων.

Όπως ανακοινώνεται από το ΤΧΣ:

«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συστάθηκε με το Ν.3864/2010 ως ΝΠΙΔ. Δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα και διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Σκοπός του Ταμείου αποτελεί η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: