Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

''ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ''...


...ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ...
Την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς οι διευκολύνσεις που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων ...
δεν αφορούν στη δύσκολη περίοδο έως το 2020, αλλά μεταγενέστερες αποπληρωμές, εξέφρασε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον Σκάι και αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του πως στην Ελλάδα υπάρχει υποφορολόγηση, ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε πως υποφορολογούνται «ορισμένες κατηγορίες», οι οποίες ουσιαστικά είναι και εκείνες που φοροδιαφεύγουν, ενώ αντίθετα μισθωτοί και καταναλωτές «πληρώνουν το βάρος των μνημονιακών πολιτικών».

Προσέθεσε, δε, πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δίκαιη αναδιανομή των φορολογικών βαρών προς όφελος των αδυνάμων.

Όσον αφορά στη φορολόγηση, τόνισε πως στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές διευκολύνσεις για όλους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ως «γραμμή πλούτου» θα οριστεί ο φορολογικός συντελεστής του 42% και για όσους έχουν εισοδήματα από 50.000 και πάνω.

Όπως τόνισε, το αφορολόγητο θα επιστρέψει στα 12.000 ευρώ, θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη και θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο.

Όσον αφορά στις συνεχόμενες «επιθέσεις» που δέχεται από τη ΝΔ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει στο φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό το οικονομικό του πρόγραμμα και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παραποιήσει τα στοιχεία αυτά, λέγοντας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Τονίζοντας πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι επωφελείς και για την ΕΕ, σε σχέση με το αδιέξοδο που έχει φτάσει το ελληνικό πρόβλημα, πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο «θα αποδεσμευτεί από τη σημερινή κατάσταση και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως μπορεί να προκύψουν εντάσεις, «αλλά θα πρυτανεύσουν, ως συνήθως, η κοινή λογική και η ανάγκη να εξυπηρετηθεί το κοινό συμφέρον. Και συγκρούσεις μπορεί να υπάρξουν, όμως το θεωρώ απίθανο να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα».

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένος στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, παρά τις διαφορετικές απόψεις» τόνισε, σε άλλο σημείο, ο κ. Σταθάκης.

Όσον αφορά στο θέμα της επαναδιαπραγματευσης και πιθανής άρνησης συνεργασίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους για τη χώρα μας πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της ευρύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας και το ελληνικό χρέος από το 2014 έως το 2020 έχει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, αυτό των τόκων, άρα και ενός μη βιώσιμου χρέους. Δεν αρκεί η επιμήκυνση των επιτοκίων από μόνη της. Εμείς θα προτείνουμε δύο πράγματα: πρώτον, μια ρήτρα ανάπτυξης, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να «αναπνεύσει» οικονομικά και να βρεθούν και οι ανάλογες επενδύσεις και δεύτερον, την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης με τους Ευρωπαίους φορείς, σε συζητήσεις που θα αφορούν κούρεμα του χρέους μέχρι και 50%».

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα καταργηθούν αυτόματα και οι μνημονικές πολιτικές στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και βήμα - βήμα θα προχωρά σε πετυχημένες αναδιαρθρώσεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν γίνεται να μας κόψει τη χρηματοδότηση, από τη στιγμή που χρηματοδοτεί έκτακτα τις τράπεζες μας» κατέληξε.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/200000_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: