Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

"Εφυγε" ο Τάσος Μητσόπουλος...



Έφυγε από τη ζωή στις 13:30 ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν από χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος, όπως...
μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Τον Yπουργό βρήκε λιπόθυμο στο γραφείο του η γραμματέας του γύρω στις 10:30 το πρωί , ενώ προηγουμένως είχε δεχθεί επίσκεψη από τον Πρέσβη της Ελλάδας και λίγο αργότερα θα δεχόταν τον πρέσβη των ΗΠΑ.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου οι ιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος, που του προκάλεσε καρδιακή ανακοπή, η οποία μετά την επέμβαση των ιατρών είχε αποκατασταθεί. Το απόγευμα την ιατρική ομάδα ενίσχυσαν ιατροί που έφθασαν από το Ισραήλ.

Ο Τάσος Μητσόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 48 ετών.

Ήταν ένα από τους πιο τίμιος, σεμνούς και εργατικούς πολιτικούς του τόπου. Ξεχώριζε για το ήθος του για αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό.  Ήταν υπόδειγμα πατέρα και συζύγου. Ήταν νυμφευμένος  με την πρώην δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Κατερίνα Βάτη.

Καταλείπει δυο ανήλικα παιδία την Χαρά και τον Άρη.










ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Τάσος Μητσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Άμυνας στις 14 Μαρτίου 2014. Από την 1η Μαρτίου 2013 – 14 Μαρτίου 2014 διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων.

Ο κ. Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει μια κόρη και ένα γιο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ). Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτική θητεία / δραστηριότητα:


Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Υπήρξε επίσης μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην COSAC (Διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και εισηγητής για θέματα μετανάστευσης.


Φωτογραφία από ταξίδι του στην Ουγκάντα
 

Φωτογραφίες από τα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας τη δεκαετία του 80΄ 


Στην Ελλάδα με την Άννα Διαμαντοπούλου




Με τον πρίγκιπα Hans Adam του Λίχτενσταιν




 

πηγη livenews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: