Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Υπέρ της ανταλλαγής πληροφοριών...


gap...για καταθέσεις στο εξωτερικό ο Γιώργος Παπανδρέου...


Ανακοίνωση για την πρόταση ανταλλαγής πληροφοριών με τις χώρες "φορολογικούς παραδείσους", που έθεσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή ενώπιον του...
Ευρωπαϊκού συμβουλίου εξέδωσε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Την πεποίθησή του ότι η κίνηση του Ευρωπαϊκού συμβουλίου να ζητήσει απ” την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων οι φορολογικοί παράδεισοι για ανταλλαγή πληροφοριών, αν και άτολμη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ζητά ωστόσο την επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σχετικές πρωτοβουλίες διεθνώς με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων προς όφελος των λαών. Υποστηρίζει άλλωστε ότι κάθε καθυστέρηση όχι απλά δε σταματά τη φοροδιαφυγή αλλά στερεί πόρους από τις εθνικές οικονομίες που θα μπορούσαν να διατεθούν για αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία ή για ανάπτυξη και απασχόληση και αφήνει έκθετους τους πολίτες σε τυχόν νέα άδικα μέτρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ακόμη ότι ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας της ΕΕ θα αποτελούσε και η άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της οδηγίας που αφορά σχετική ανταλλαγή πληροφοριών εκ μέρους όλων των χωρών της ίδιας της ένωσης.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούςεδώ ...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: