Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Συνταχθείτε με τη λαϊκή βούληση» Κάλεσμα Τσίπρα στους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα


Κάλεσμα Τσίπρα στους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα
«Θα καλωσορίσουμε» διαφοροποιήσεις στην κυβερνητική πλειοψηφία, λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να συνταχθούν με «τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές» καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους κυβερνητικούς βουλευτές, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Δηλώνοντας πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως και σε αυτήν την περίπτωση θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες με προϋπόθεση «τη ρήξη με το νεοφιλελευθερισμό και το τέλος του μνημονίου».

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπίαο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως, εν όψει του πολυνομοσχεδίου, «έχει ήδη φανεί» πως υπάρχουν διαφοροποιήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Τις διαφοροποιήσεις «θα τις θεωρήσουμε θετικές, θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις, διότι για μας πάνω απ' όλα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου». «Οι βουλευτές καλούνται να συνταχθούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές» τονίζει.

«Ούτως ή άλλως, αυτά τα μέτρα θα καταψηφιστούν από το λαό στις 25 Μαΐου, οπότε οι βουλευτές θα έχουν αυτή τη φορά και μία δεύτερη σκέψη, να συνταχθούν με τη λαϊκή επιθυμία ή με ένα πολιτικό κατεστημένο που έχει ήδη σηκώσει την ταμπέλα "προσεχώς κατεδάφιση"», συνεχίζει.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ο Αλ.Τσίπρας αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία. «Θα είναι αυτοδύναμος γιατί ο λαός θα αποφασίσει να γίνει ισχυρός και να ανατρέψει το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς» τονίζει.

Σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ, ο Αλ.Τσίπρας λέει πως «είναι εγκλωβισμένη, και όσο δεν διαλέγει με ποια πλευρά είναι, τόσο θα βυθίζεται στην κρίση». Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει σύγκλιση με τη ΔΗΜΑΡ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως «και αυτοδύναμος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες ως κυβέρνηση, και με πρόσωπα και με πολιτικές κινήσεις, αλλά προϋπόθεση θα είναι η ριζική ανατροπή της σημερινής πολιτικής, η ρήξη με το νεοφιλελευθερισμό, προϋπόθεση θα είναι το τέλος του μνημονίου».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Αλ.Τσίπρας λέει πως «από αυτό το ιστορικό κόμμα έχει μείνει μόνο ο τίτλος, και αυτός όχι για πολύ, ήδη προσπαθούν να το κρύψουν». «Ένα σοσιαλιστικό κόμμα που μετατράπηκε σε συνιστώσα της ΝΔ του Σαμαρά, δηλαδή μίας διευρευμένης Πολιτικής Άνοιξης» τονίζει.

Κεδίκογλου: «Κάλεσμα σε αποστασία»
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «για άλλη μια φορά δείχνει το ποιόν του».

«Ο κ. Τσίπρας καλεί ξανά βουλευτές να αποστατήσουν. Δεν θα του βγει και πάλι, αλλά για άλλη μια φορά δείχνει το ποιόν του» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: