Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εξετάστηκαν στον Κορυδαλλό «Ναι» για άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού


«Ναι» για άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού
«Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό για να δείτε και το χώρο που θα φιλοξενηθείτε αργότερα» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Με ψήφους 7 «υπέρ» και 1 «κατά», η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, για προμήθεια και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Κατά της άρσης ψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ως μέλος της Επιτροπής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απολογία των τριών βουλευτών στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η Επιτροπή άκουσε έναν-έναν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε χώρο των γυναικείων φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία στην κατοχή του, τα απέδωσε στην καταγωγή του λέγοντας πως «σε όποιο σπίτι και αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα». Όταν δε αντίκρισε τους βουλευτές τους είπε: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό για να δείτε και το χώρο που θα φιλοξενηθείτε αργότερα».

«Επιθετικό» και «σκληρό» χαρακτηρίζεται το ύφος του Χρήστου Παππά που χαρακτήρισε περιοδεύοντα θίασο τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, εμφανίστηκε φορώντας κοστούμι και κονκάρδα της Χρυσής Αυγής και έκλεισε με δύναμη πίσω του την πόρτα επιστρέφοντας στο κελί του. Ο κ. Παππάς δεν δέχθηκε ερωτήσεις και είπε μόνο όσα είχε προγραμματίσει να πει.

«Ειρωνικός» χαρακτηρίζεται ο βουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος προσήλθε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας με μπλουζάκι και καπέλο της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκε για τις φωτοβολίδες, που βρέθηκαν μετά από έρευνα των αρχών, απάντησε πως τις έχει για να γιορτάσει την επανάσταση και να σκοτώνει αλλοδαπούς. Όταν, δε, τον ρώτησαν γιατί είχε φυσίγγια, απάντησε «για να τα βλέπω κάθε πρωί και να τα καμαρώνω».

Οι βουλευτές Γερμενής και Μπούκουρας παρέδωσαν υπόμνημα και επ' αυτού θα αποφασίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας την προσεχή εβδομάδα.

Το υπόμνημα


«Η σημερινή μου διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος του κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα το οποίο παραδόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από τη δικηγόρο του.

Ο κ. Μπούκουρας αναφέρει εξάλλου ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δίκαιη κρίση της Επιτροπής και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα αποφασίσουν τη μη άρση της ασυλίας του για το κακούργημα της διάθεσης όπλου μετά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που παραθέτει στο υπόμνημα του.

Ο Μιχαλολιάκος
Με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το απόγευμα από τη Χρυσή Αυγή γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού η απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου.

Αναφέρεται εξάλλου ότι αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκε τα μέλη της Επιτροπής με τη φράση «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξαναέρθετε».

Ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, χαρακτήρισε χαλκευμένες τις κατηγορίες και ανέφερε ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, καθώς δεν υπάρχει καμία «εγκληματική οργάνωση», αλλά ένα πολιτικό κόμμα που διεξάγει έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου από τον κ. Μιχαλολιάκο ζητήθηκε να σχολιάσει τη φράση «Πρώτα η Πατρίδα, μετά η Δημοκρατία» και πως εκείνος απάντησε ότι το Αιώνιο Έθνος των Ελλήνων υπήρχε πολύ πριν υπάρξουν βουλευτές.

«Για την Χρυσή Αυγή προτεραιότητα είναι η Πατρίδα και έπεται το κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο έχει διαφθαρεί απόλυτα και με τα Μνημόνια έχει εξευτελίσει το Σύνταγμα», αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: