Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"Οι φυλές του …νέου ΠΑΣΟΚ" στη σκακιέρα της διαδοχής



Ο Φίλιππος Σαχινίδης, οι Παπανδρεϊκοί, ο Ανδρέας Λοβέρδος ,η Φώφη Γεννήματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης και τι σχεδιάζουν για την επομένη μέρα του ΠΑΣΟΚ αν αποτύχει η "Ελιά"
Με το όπλο παρά πόδα, αλλά και ένα νεύμα από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου περιμένουν πολλά στελέχη εντός της Χαριλάου Τρικούπη για να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα στο κόμμα, αλλά κυρίως την δική τους παρουσία και τον ρόλο που επιθυμούν να διαδραματίσουν.
Του Γιάννη Πιτταρά
Για τους περισσότερους άλλωστε, το φιλόδοξο εγχείρημα της "Ελιάς" έχει χρόνο ζωής μέχρι τις ευρωεκλογές, αφού μετά οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και το αποτέλεσμα της κάλπης θα ανοίξει με μαθηματική ακρίβεια τον ασκό του Αιόλου.
Η ομάδα των “11” (Σαχινίδης, Μωραϊτης, Πεταλωτής, Όθωνας κτλ) μπορεί να αποφεύγει επιμελώς μια συνάντηση στο φως της ημέρας, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, ωστόσο, έχουν πυκνώσει τις τηλεφωνικές επαφές και Κάποιοι εξ αυτών, επιδιώκουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Για την ώρα πάντως οι όποιες συζητήσεις αναλώνονται στο ποιος θα μπορούσε να πάρει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, αν φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποφασίσει να αποκλείσει στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον προκάτοχο του.
Όταν ωστόσο η συζήτηση προχωρά στην επόμενη μέρα, τότε ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι εκείνος που από την ομάδα των “11” συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα των υπολοίπων σε μια πιθανή επιχείρηση αλλαγής σε επίπεδο ηγεσίας.
Είναι όμως ο μοναδικός;
Φυσικά και όχι!
Και όταν ανοίξει η συζήτηση – ακόμα και αν δρομολογήσει τα πράγματα ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος – τότε πολλοί θα είναι εκείνοι που θα εγκαταλείψουν την ανωνυμία τους!
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σίγουρα, που επέλεξε, όχι τυχαία, τη συνεργασία της πολιτικής του ομάδας με την Ελιά.
Ούτε φυσικά η Φώφη Γεννήματα, το όνομα της οποίας παίζει πάντα στην εσωκομματική σκακιέρα και ανατροφοδοτήθηκε από τις πληροφορίες που την θέλουν να λέει όχι σε μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, προκειμένου να έχει λυμένα τα χέρια της αν απαιτηθεί.
Ακόμα και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης της γενιάς των σαραντάρηδων δείχνει ικανός να πάρει θέση στην κούρσα της διαδοχής.
Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι αυτός που θα επιλέξει να κινήσει τα νήματα, βγαίνοντας ο ίδιος μπροστά.
Ίσως άλλωστε, το βιβλίο που ετοιμάζει, με τα πεπραγμένα όταν ήταν Πρωθυπουργός να αποτελέσει και το πολιτικό του μανιφέστο για τα όποια σχέδιά του…
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: