Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τριπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις!...


Για κάθε εργάσιμη ώρα η Εφορία πραγματοποιεί 160 κατασχέσεις σε οφειλέτες του Δημοσίου. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο έχουν...
τριπλασιαστεί οι κατασχέσεις «σε χέρια τρίτων» από την Εφορία, σε πολίτες οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο και αδυνατούν να πληρώσουν. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα από το κομμάτι των πλειστηριασμών.

«Σοκ και δέος» προκαλούν τα στοιχεία από τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά η Εφορία έχει φτάσει να πραγματοποιεί 160 κατασχέσεις την ώρα (!) – «σηκώνοντας» από μόνη της τα λεφτά, τα οποία βρίσκει σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ή βοηθήματα) προκειμένου να τα «ισοφαρίσει» με τα χρέη που τις οφείλουν. Κατά μέσον όρο οι φορολογικές αρχές έφτασαν να… αποψιλώνουν 700 τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών την ημέρα, ενώ μόνο τον Ιανουάριο δημεύτηκαν 1.392 κατοικίες και οικόπεδα.

Από αυτό το «μπαράζ» δεν γλίτωσαν ούτε καν οι φορολογούμενοι που, ενώ προχώρησαν σε διακανονισμό για τα χρέη με την Εφορία, έχασαν στη συνέχεια ορισμένες από τις δόσεις της ρύθμισης.

Δικαστικοί επιμελητές που εκπροσωπούν το Δημόσιο τις ημέρες αυτές επισκέπτονται λογιστήρια επιχειρήσεων επιδίδοντας ειδοποιητήρια για αναγκαστικές κατασχέσεις μισθών που πρόκειται να καταβληθούν σε εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: