Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εκτός δήμου Ζαχάρως οριστικά ο Πανταζής Χρονόπουλος



Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του Πανταζή Χρονόπουλου που ζητούσε να ακυρωθεί η από 9.9.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, με την οποία διαπιστώθηκε η έκπτωση του από το αξίωμα του δημάρχου Ζαχάρως.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρονόπουλος το 2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση δέκα μηνών, για παράβαση καθήκοντος. Στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος επικύρωσε (απόφαση 298/2011) την απόφαση του Εφετείου και έτσι αμετάκλητα ο κ. Χρονόπουλος επιβαρύνεται με την ποινή της φυλάκισης δέκα μηνών.
Ο κ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε γιατί ως δήμαρχος Ζαχάρως το 2003 αποφάσισε να εργαστούν παράνομα στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15.5.2003 έως 15.11.2004, συμβασιούχοι με σύμβαση μισθώσεως έργου, κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως. Και απασχολήθηκαν παράνομα γιατί δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα, ενώ υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι που τα διέθεταν. Στη συνέχεια εξέδωσε χρηματικά εντάλματα ύψους 21.120 ευρώ για την καταβολή της αμοιβής των "παράνομων" προσληφθέντων.
Ο κ. Χρονόπουλος, κατά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, επανεξελέγη και πάλι δήμαρχος Ζαχάρως με ποσοστό 52,62%, αλλά με νέα απόφαση του περιφερειάρχη τέθηκε και πάλι σε αργία λόγω της σε βάρος του καταδικαστικής απόφασης.
Τέλος, το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του κ. Χρονόπουλου, κρίνοντας ότι νόμιμα διαπιστώθηκε η έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: