Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών αν δημοσιευτεί νέο παράνομο υλικό...


Σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών αν δημοσιευτεί νέο παράνομο υλικό
Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης με ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με...
το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον φάκελο στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και στο έγγραφό της ζητεί ο φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Τάκης Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης. Ζητείται επίσης η ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παραγγέλλεται πως «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Υπενθυμίζεται πως στη συνοδευτική επιστολή της αναφοράς ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Κυρία Εισαγγελεύ! Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της “Χρυσής Αυγής” (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: