Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«Θα συνεργαζόμασταν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εάν αλλάξουν στάση»...



Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος. «Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε...
κυβέρνηση λαϊκής κυριαρχίας», είπε σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία».

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να είναι σίγουρος, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι» ο κ. Γλέζος σημειώνει έχει τους δικούς του δείκτες. «Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;» και πρόσθεσε ότι ήρθε ακόμα και νεοδημοκράτης και ζήτησε να μπει.

Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος, «αλλά και αυτοδύναμος να είναι θα αναζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς το λαό».

Στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πλειοψηφία απαντά: «Αν συμβεί αυτό, τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους».

Σε ερώτηση για το ποια κόμματα εννοεί ο κ. Γλέζος αποκλείει τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο δεν κάνει το ίδιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Αν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος σημειώνει ότι οι διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι δόσεις, το Δημόσιο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, με περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: