Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ξεκάθαρη ρήξη Κουβέλη με Βενιζέλο: Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όσο είναι ενταγμένο στρατηγικά με τη ΝΔ

Αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
«Ήμουν εξαιρετικά σαφής στην συνέντευξη που παραχώρησα στο «ΒΗΜΑ». Σημείωσα: «Εμείς είπαμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με μια συμφωνία ως το 2018», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πιο σαφές, από αυτό που κατεγράφη, θα μπορούσα να πω. Βεβαίως, ο τίτλος ήταν διαφορετικός, αλλά δεν έχω την ευθύνη του τίτλου, που επέλεξε η εφημερίδα».
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η υπόθεση της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, δεν λειτούργησε αυτόνομα ως διαδικασία αλλά , όπως είπε, επιχειρήθηκε να ετεροκαθοριστεί και να έρθει στα μέτρα ορισμένων.« Γι αυτό σας θυμίζω, είπαμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ο μόνος στον οποίο λογοδοτούμε είναι ο ελληνικός λαός και σε αυτόν απευθύνουμε την πρότασή μας για την συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Διότι, η κεντροαριστερά είναι η πλειοψηφική κοινωνική δύναμη», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ..
Για την κοινή εμφάνιση με τον Γ. Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν επέλεξε κανένα συμβολισμό με τη συγκεκριμένη βιβλιοπαρουσίαση και εξήγησε ότι η φράση του «τους αφήνω να κουβαλούν στο μυαλό τους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες», σημαίνει ότι η ταραχή για την παρουσία Παπανδρέου στην εκδήλωση της κ. Κοππά δεν ήταν δική μας, ήταν του ΠΑΣΟΚ.
Σ' άλλη συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο ΤVXS, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα υπάρξει εξαιρετική ρευστότητα, έθεσε ως επιτυχία για το κόμμα του τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του ψηφοδελτίου «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία», ανέφερε ότι δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και πως η παρουσία της ΔΗΜΑΡ θα είναι ισχυρή και εκτίμησε ότι ι έρχονται νέα μέτρα.
Ο κ. Κουβέλης σχολίασε τους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του κ. Βενιζέλου για «παρασιτική »λειτουργία της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι πολιτική αντιπαράθεση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δεν νοείται.« Το ωραίο, μάλιστα, είναι ότι το πράττει, την επομένη των προσκλήσεων συμπόρευσης και συνεργασίας που μας απηύθυνε».
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: