Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι κρατούμενοι αποφυλακίζονται Επίθεση φιλορώσων στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Οδησσό


«Φασίστες» φώναζαν φιλορώσοι έξω από την έδρα της αστυνομίας στην Οδησσό   (Φωτογραφία:  Reuters )

Οδησσός, Ουκρανία
Στην αποφυλάκιση των φιλορώσων συλληφθέντων στα βίαια επεισόδια της Παρασκευής εξαναγκάστηκαν οι ουκρανικές αστυνομικές δυνάμεις μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και την επίθεση που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στο αρχηγείο της αστυνομίας στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Μεγάλο πλήθος περικύκλωσε το απόγευμα της Κυριακής την έδρα της αστυνομίας ζητώντας την αποφυλάκιση των φιλορώσων που τέθηκαν υπό κράτηση μετά την πυρκαγιά και τις συγκρούσεις που μετέφεραν με δραματικό τρόπο τον εμφύλιο στην Οδησσό.

Υπό βροχή, περισσότεροι από 2.000 φιλορώσοι φώναζαν «φασίστες». Πολλοί αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο δέχθηκαν χτυπήματα με ομπρέλες από γυναίκες. Στη συνέχεια φιλορώσοι, οπλισμένοι με ρόπαλα, έριξαν την πύλη με δύο φορτηγά και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.
14 φωτογραφίες
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου, άρχισαν να απελευθερώνουν έναν-έναν τους συλληφθέντες σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν το πλήθος. Οι συγκεντρωμένοι χαιρέτισαν τους κρατούμενους ως «ήρωες» πανηγυρίζοντας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι 170 άτομα συνελήφθησαν στα επεισόδια και μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν αποφυλακιστεί περίπου 50.

Η οργή ξεχειλίζει για τον θάνατο περισσότερων από 40 ατόμων, οι περισσότεροι φιλορώσοι, που κάηκαν εγκλωβισμένοι στο πενταώροφο κτίριο των συνδικάτων. Το θολό τοπίο των συνθηκών γύρω από το περιστατικό χρησιμοποιείται από τις δύο πλευρές για την ανταλλαγή ευθυνών, καθώς διάφορες μαρτυρίες βρίσκουν το δρόμο για τα διεθνή ΜΜΕ.

Τη διεξαγωγή έρευνας ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το Κίεβο επιρρίπτει την ευθύνη στους «αδρανείς αστυνομικούς» καταγγέλλοντας ότι τα επεισόδια βίας «εντάσσονται σε ρωσικό σχέδιο για την καταστροφή της Ουκρανίας».

Την ίδια στιγμή, στη ημοσιότητα έρχονται διαρκώς νέα βίντεο από τα επεισόδια βίας.







Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: