Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Φέρεται να εμπλέκεται εφοπλιστής Κατάσχεση ενός τόνου ηρωίνης και 11 συλλήψεις από το Λιμενικό


Κατάσχεση ενός τόνου ηρωίνης και 11 συλλήψεις από το Λιμενικό
Πάνω από ένα τόνο ηρωίνη εκτιμάται ότι έχουν κατασχέσει λιμενικοί στη διάρκεια επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Παρασκευής στην Αττική   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πάνω από ένα τόνο ηρωίνης έχουν κατασχέσει άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια διπλής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής στην Αττική.
Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 άτομα, έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος και πέντε αλλοδαποί.
5 φωτογραφίες
Ένας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του, φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στην οικία του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά από το ίδιο ναρκωτικό.
Ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι. Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε Τούρκοι υπήκοοι.
Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.
Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη διπλή επιχείρηση συμμετέχουν κλιμάκια των ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Πειραιά, της δίωξης ναρκωτικών του αρχηγείου του Λιμενικού, της δίωξη ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής, της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, DEA.
Τα συγχαρητήριά του στο Λιμενικό Σώμα και τις συναρμόδιες αρχές εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ.Βαρβιτσιώτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: