Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διάταξη που αθώωνε καταχραστές...




BINTEO...
Αν και αποσύρθηκε είκοσι ημέρες μετά την ψήφισή της, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ακύρωνε όποια δίωξη μπορούσε να ασκηθεί στο μέλλον για καταχραστές του δημοσίου χρήματος, έχει προκαλέσει την οργή αρκετών ...
βουλευτών ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Η διάταξη αποσύρθηκε με νέα διάταξη, ωστόσο είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έσπευσαν να την «αξιοποιήσουν».

Τη διάταξη είχε αποκαλύψει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ενώ σχετική καταγγελία είχε γίνει και από την Ένωση Εισαγγελέων. Ο βουλευτής έχει ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους δεν έκαναν τον έλεγχο που έπρεπε.

«Υποψιάζομαι ότι στη συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει και η περίπτωση και εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens, γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής ακόμη, στην προδικασία» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή Live U του STAR.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η απίστευτη αυτή διάταξη βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ σε επικοινωνία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα, ο κ. Τζαβάρας πήρε την απάντηση ότι η διάταξη μπήκε «εκ παραδρομής».

«Οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν, δεν θέλω να καταλογίσω δόλο αν και η ένωση εισαγγελέων μίλησε για ύποπτη νομοθετική διαδικασία» τόνισε στο STAR ο κ. Τζαβάρας, ζητώντας να επέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να δούμε ποιοι ευεργετούνται από αυτή τη διάταξη. Είναι περίεργο διότι περνά από 4 ελέγχους: πρώτο, την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεύτερο, το γραφείο του υπουργού, τρίτο, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο συνέπραξε, και, τέταρτο, τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης».



Δείτε το βίντεο:

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: