Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ, 4 βουλευτές...


 
Τα πρώτα ναι στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την συγκέντρωση το απόγευμα αύριο στο Τιτάνια, λένε τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Σύμφωνα με...
τις πληροφορίες κατ’ αρχήν θετική εμφανίζεται για την πρωτοβουλία η ΔΗΜΑΡ , ενώ αρνητικό είναι το ΚΚΕ.

«Η δημοκρατική παράταξη δεν ορίζεται από το ποιος έχει τη σφραγίδα ή το όνομα, αλλά από τις πολιτικές που εφαρμόζει. Άμα εφαρμόζεις δεξιές πολιτικές είσαι πρώην σοσιαλιστής, αλλά σοσιαλιστής δεν είσαι» δηλώνει για τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ο Μάρκος Μπόλαρης και επισημαίνει: «Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ είναι σωστή. Θα συμμετάσχω σε αυτήν. Καταλαβαίνω την λογική της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να υπάρξει, δεν καταλαβαίνω και δεν συμφωνώ καθόλου με την ιδιωτικοποίηση των δικτύων. Δεν γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα. Η λογική της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω. Θα είμαι παρών στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχω συμμετοχή στη δημιουργία μετώπου κατά του νομοσχεδίου της μικρής ΔΕΗ. Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θετική κατεύθυνση» δηλώνει ο Θόδωρος Παραστατίδης, ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συμμετάσχω σε αυτή. Πρέπει να υπάρξει ευρύτερο μέτωπο δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων, η αριστερά από μόνη της δεν αρκεί για να κυβερνήσει» δηλώνει ο Οδυσσέας Βουδούρης.

«Κατ’ αρχήν είμαι θετικός στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο για την εξυγίανση και την αναβάθμιση της λειτουργικότητας της επιχείρησης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το νομοσχέδιο συναντά και μεγάλες αντιδράσεις στην κυβερνητική πλειοψηφία, για αυτό και αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη», δηλώνει ο Πάρης Μουτσινάς, επίσης ανεξάρτητος βουλευτής.

Σήμερα θα αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για το παλλαϊκό μέτωπο προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ. Οι πληροφορίες του Real.gr αναφέρουν πως η ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου εμφανίζεται κατ’ αρχήν θετική στην πρόσκληση, ενώ ήδη έχει άρει θέση κατά του νομοσχεδίου.

Αντιθέτως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει στη συγκέντρωση του Τιτάνια.

Θετική για την πρωτοβουλία Τσίπρα για το νέο συνασπισμό εξουσίας εμφανίστηκε η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook.

Ως γνωστόν, με απόφαση της Πολιτικής του Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κατ’ ουσίαν ξεκίνησε «ανένδοτο αγώνα ανατροπής» μέσα και έξω από τη Βουλή των επιλογών της κυβέρνησης. Στο Τιτάνια έχουν κληθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για το νέο συνασπισμό εξουσίας , οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς και φορείς της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα βουλευτές και στελέχη του κόμματος θα ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές της κυβέρνησης. Στόχος να μην περάσουν τα νομοσχέδια ή αν περάσουν η διερεύνηση νομικών δυνατοτήτων για την ακύρωση της εφαρμογής τους...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: