Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Κυνηγοί Κεφαλών» της Χρυσής Αυγής κατά Ομογενών...



Από τη σελίδα της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ κοινοποιήθηκαν όλα τα προσωπικά στοιχεία Ελλήνων της Διασποράς, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ, δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα, πανεπιστημιακοί και ένας...
ιερωμένος. Απειλητικά τηλεφωνήματα από αμερικάνικα ακροδεξιά στοιχεία δέχονται όσοι στοχοποιήθηκαν.


«Κυνήγι μαγισσών» κατά Ομογενών πανεπιστημιακών, κορυφαίων μορφών και ακτιβιστών της αμερικάνικης αριστεράς αλλά και κορυφαίων στελεχών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας με ..μη-μαρξιστικό πρότερο βίο έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή της Νέας Υόρκης. Σε μιά πράξη αντεκδίκησης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, και με «κατηγορητήριο» ένα μείγμα ιδεοληψιών με μπόλικο λαϊκισμό, οι ελληνοαμερικάνοι χρυσαυγίτες δημοσιοποίησαν προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα και διευθύνσεις όσων έθεσαν στο στόχαστρό τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμά τους, οι Χρυσαυγίτες αποφάσισαν να στοχοποιήσουν τους συγκεκριμένους Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους διότι «τόλμησαν» να πούν την άποψή τους για τη ΧΑ στο ντοκυμανταίρ «Golden Dawn, NYC». Χαρακτηρίζουν το φιλμ «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» και στρέφονται κατά όσων μιλούν εναντίον τους εκεί. Δε σταματούν όμως στις συκοφαντίες. Προχωρούν στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, ζητώντας από τους αναγνώστες τους να τηλεφωνήσουν και ..ζητήσουν τα ρέστα για όποιους «τόλμησαν».

Το ντοκυμανταίρ

Το ντοκυμανταίρ του Ρίτσαρντ Ληντς (Richard Ledes) που έγινε η αφορμή για τη στοχοποίηση των Ελλήνων Ομογενών είναι ένα τριαντάλεπτο ντοκουμέντο που καταγράφει τις απόψεις απλών ανθρώπων στους δρόμους, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, αλλά και τις γνώμες διακεκριμένων Ελλήνων της Νέας Υόρκης, για τη Χρυσή Αυγή και την άνοδό της, για τις απειλές που έχουν δεχθεί οι ίδιοι και για τους τρόπους που έχουν αντιμετωπιστεί από την ομογένεια οι προσπάθειες οργάνωσης παραρτήματος στις ΗΠΑ, πέραν της διαδικτυακής παρουσίας της «ΧΑ Αμερικής».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Λαμπρινής Χ. Θωμά, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: