Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αποτεφρωτήρια νεκρών με νόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λύνεται με νομοθετική ρύθμιση το θέμα των αποτεφρωτηρίων νεκρών. Που θα χωροθετηθούν. Είχε προηγηθεί παρέμβαση Καμίνη-Μπουτάρη
Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας- Θεσσαλονίκης.
Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Ικανοποίηση Καμίνη - Μπουτάρη
“H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση” αναφέρουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Όπως τονίζουν, η σχετική ρύθμιση “θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, είχαν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για να διευθετηθεί το ζήτημα.
Στη δήλωσή τους έκαναν λόγο για "αόρατες δυνάμεις, που εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων".
Το θέμα φαίνεται ότι λύνεται με την παραπάνω ρύθμιση.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: