Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανήμερα του Αγίου Πνεύματος


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Αθήνα
Καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις) στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με αυτό, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους, θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες στα ηπειρωτικά. Οι περιοχές που αναμένεται κυρίως να επηρεαστούν είναι: η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, οι βόρειες Σποράδες (το βράδυ) και πιθανώς η ανατολική και νότια Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά στις περιοχές αυτές και να σταματήσουν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και στην Κρήτη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κάποιες τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: