Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Μητσοτάκης: "Καμία απόλυση στο Δημόσιο από το 2015". Αλλά 6.500 θα φύγουν φέτος

Για τι δεσμεύθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναποτελεσματική η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Τη δέσμευση ότι «από το 2015 δεν θα υπάρχει απόλυση» στο Δημόσιο ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στους 6.500 δημόσιους υπαλλήλους που πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι το τέλος του χρόνου, τόνισε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται «2.000 των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικίσει», αρνήθηκε ωστόσο να πει από ποιους φορείς θα είναι.
Θέλουμε ένα Δημόσιο να λειτουργεί με λιγότερα χρήματα και πιο αποτελεσματικά» είπε αναφερόμενος στους στόχους του, αλλά και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Εκτενή αναφορά όμως έκανε και στο θέμα των φόρων σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένοι φόροι που είναι αναποτελεσματικοί και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Τον κώδωνα του κινδύνου όμως έκρουσε και στους φορείς που δεν κάνουν απογραφή του προσωπικού τους και των πληρωμών τους, παρά τις δύο προειδοποιήσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο.
Με τη δεύτερη προθεσμία να λήγει σήμερα, Τετάρτη, έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρξει και τρίτη, αλλά και ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν.
«Αν σε κάποιο ΝΠΔΔ δεν απογραφούν οι υπάλληλοί του, να ξέρουμε πόσο πληρώνονται, Θα υπάρξουν πρόστιμα» είπε προσθέτοντας ότι «το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι και τόσο ενιαίο» περιγράφοντας το λόγο που απαιτείται να γίνει η απογραφή, αφού όπως είπε υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν υπέρογκους μισθούς.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανέφερε, πρόκειται για υπαλλήλους φορέων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που βρίσκονται κάτω από «δημοτικές ομπρέλες» τις οποίες προειδοποίησε ότι θα περικοπεί η χρηματοδότησή τους, αν δε γίνει η απογραφή.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: