Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ανταλλαγή πυροβολισμών Σύλληψη Μαζιώτη μετά από συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας


Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο της συμπλοκής
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο της συμπλοκής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )



Αθήνα
Τον καταζητούμενο για τρομοκρατία Νίκο Μαζιώτη συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στις 12:35 της Τετάρτης, στη διάρκεια συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την ανταλλαγή πυρών, τραυματίστηκαν ο Ν.Μαζιώτης, ένας αστυνομικός και ελαφρά δύο τουρίστες.



Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον Ευαγγελισμό, όπου χειρουργήθηκε για οστεοσύνθεση βραχίωνα, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο.

Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο μηρό και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκαν ελαφρά δύο τουρίστες -ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός. Ο Γερμανός επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιό του, ενώ ο Αυστραλός διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για άλλους δράστες που ενδεχομένως διέφυγαν, ενώ κλιμάκια της εγκληματολογικής υπηρεσίας βρίσκονται στα σημεία της συμπλοκής για τη συγκέντρωση στοιχείων.

Για τα γεγονότα ενημερώθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αυτήν την ώρα επισκέπτεται τον τραυματισμένο αστυνομικό, ενώ πρόκειται να μεταβεί και στον Ευαγγελισμό για να δει τους τραυματισμένους τουρίστες.

Ο υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και αναμένει τo αποτέλεσμα των ερευνών.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ύποπτο άτομο μέσα σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς. Κατά τις πληροφορίες, την αστυνομία ειδοποίησε η υπάλληλος του καταστήματος που είδε ότι ο ύποπτος είχε πάνω του όπλο.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας σήμανε συναγερμός, καθώς ήδη υπήρχαν πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Υπό την καθοδήγηση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να διαπιστώσουν εάν ο ύποπτος είναι ληστής, ωστόσο ο Νίκος Μαζιώτης άνοιξε πυρ εναντίον τους και διέφυγε, μπαίνοντας σε ταξί.

Το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποίησε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή να σπεύσουν και τελικά το ταξί με τον Μαζιώτη έπεσε σε μπλόκο στην οδό Μητροπόλεως 44. Ο Νίκος Μαζιώτης βγήκε από το ταξί και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Ν.Μαζιώτης έκανε χρήση χειροβομβίδας, που δεν εξερράγη.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπήρχε συνεργός του Μαζιώτη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι αστυνομικοί δέχονταν πυρά και από δεύτερο άτομο.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο Νίκος Μαζιώτης φορούσε περούκα.

Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ο οδηγός του ταξί, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι έφυγε με το ταξί, καθώς ένας από τους δράστες τον απειλούσε με όπλο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: