Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί συνελήφθησαν για πλαστογραφία...





Για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης συνελήφθησαν στον Πειραιά ένας αστυφύλακας και ένας ειδικός φρουρός, ενώ μαζί τους συνελήφθη και η...
49χρονη συνεργός τους.


Σε βάρος 26χρονου αστυφύλακας και 34χρονου ειδικού φρουρού, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και μίας 49χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και της απόπειρας απάτης.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από την έρευνα προέκυψε πως, χθες Σάββατο η 49χρονη συνεργός, συνοδευόμενη από τον ειδικό φρουρό (με τον οποίο είναι συγγενείς εξ’ αγχιστείας), μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει προ τριετίας.

Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση – εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας «εφέρετο» να την εξουσιοδοτεί για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.

Το γνήσιο – ιδιόχειρο της υπογραφής, επί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος. Για το σκοπό αυτό μετέβη την προηγούμενη μέραστην Υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο 26χρονος αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της Υπηρεσίας.

Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες επτά ασυμπλήρωτες Υπεύθυνες Δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του. Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του αποθανόντος ημεδαπού και συγγενών του.

Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου και σε άλλες συναφείς υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση και των κατασχεθέντων ευρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ΄Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: