Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μπουρίνι σάρωσε την Αθήνα...

-Άνοιξαν οι ουρανοί και «μπλόκαραν» δρόμοι .
- Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων
 -Δυσκολίες στην κίνηση οχημάτων ακόμα και στην Κηφισίας!
 - Χαλάζι στα βόρεια προάστια
 - "Άνοιξε" τρύπα στην Κωνσταντινουπόλεως στο Παγκράτι (ΦΩΤΟ)...
Καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι του Σαββάτου την Αθήνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Ιδιαίτερα, στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και κεντρικοί δρόμοι, όπως η...
Κηφισίας στο ύψος του Χίλτον και δρόμοι στο Κολωνάκι, αλλά και η Ποσειδώνος στο παραλιακό μέτωπο πλημμύρισαν. Μάλιστα από τη σφοδρή βροχόπτωση "άνοιξε" κυριολεκτικά μια μεγάλη τρύπα στην άσφαλτο, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Παγκράτι.

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής αν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργότερα το απόγευμα.
Από την ξαφνική νεροποντή  το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε αρκετές κλήσεις από διάφορες περιοχές της Αττικής, που αφορούσαν άντληση υδάτων, με τις περισσότερες κλήσεις να έχουν πραγματοποιηθεί από την περιοχή του Παγκρατίου, ενώ στα Βόρεια Προάστια έπεσε ακόμα και χαλάζι!





 

Μάλιστα, αρκετά μεγάλη ήταν και η αναστάτωση των καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας, αφού όχι μόνο δεν είδαν... πελάτη (!) να μπαίνει, αλλά παράλληλα προσπαθούσαν να αποτρέψουν τα ορμητικά νερά που έμπαιναν στα καταστήματά τους. 

Ο καιρός την Κυριακή

Συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φθάσουν τα 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 34 βαθμούς, στα δυτικά τους 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 και στο Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: