Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Για την υπόθεση της Μανωλάδας: Αθώοι κατά το δικαστήριο ο παραγωγός...




... και ένας από τους μπράβους του.
Ένταση στα δικαστήρια...
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, κρίθηκαν πριν λίγο αθώοι οι Ν.Βαγγελάτος και Κ.Χαλούλος για την επίθεση κατά των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα - Ένταση στα δικαστήρια - Ενοχή των άλλων δυο για...
σωματικές βλάβες - Αθώοι για την εμπορία ανθρώπων

1.00 μ.μ.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ:
Ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.
Τελευταία ενημέρωση, στις 12 το μεσημέρι:
Το δικαστήριο της Πάτρας πριν απο λίγο αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό Βαγγελάτο και τον ένα απο τους επιστάτες που κατηγορούνται για την επίθεση με καραμπίνες σε βάρος μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας .
Για τους άλλους δύο κατηγορύμενους  Γ. Χαλούλο και Θ. Αποστολόπουλο το δικαστήριο απεφάνθη πως είναι αθώοι για την εμπορία ανθρώπων  και ένοχοι για τη σωματική βλάβη - πυροβολισμούς - με την ποινή να ανακοινώνεται  εντός ολίγου.
Πρώτη ανάρτηση 06.52'
Σήμερα μετά τις 9.00 το ρπωϊ αναμένεται το διασκτήριο της Πάτρας να ανακοινώσει την  ετυμηγορία του σε ότι αφορά στους 4 κατηγορούμενους για την επίθεση με καραμπίνες κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της μανωλάδας, οι οποίοι ανρούντο να εργασοτύν απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Η εισαγγελεύς
Την καταδίκη τόσο του φραουλοπαραγωγού της Μανωλάδας, όσο και των επιστατών του, ζήτησε χθες η εισαγγελέας της έδρας, Διονυσία Παπαδοπούλου, που δεν πείστηκε από τα όσα υποστήριξαν την περασμένη εβδομάδα στις απολογίες τους.
Επί 45 λεπτά περιέγραψε τα όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί του Απριλίου του 2013, τονίζοντας πως οι κρατικές υπηρεσίες με την στάση τους είναι συνένοχες για το περιστατικό.
Για τον φραουλοπαραγωγό,  ζήτησε να καταδικαστεί για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, για τους άλλους δύο εισηγήθηκε την καταδίκης τους για τις βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος των μεταναστών και για τον τέταρτο, τη συνέργειά του σε διάφορα αδικήματα.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: