Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Διακοπές 5 αστέρων με τα χρήματα των ΕΛΤΑ ...



Καταπέλτης για υψηλόβαθμα στελέχη των συνδικαλιστών είναι το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο αποκαλύπτει ότι έκαναν διακοπές πολλών αστέρων στο...
πλαίσιο της δράσης τους.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" γεμάτη με υπερπολυτελή καταλύματα είναι η λίστα των ξενοδοχείων που επελέγησαν για να κάνουν τις διακοπές τους τα μέλη της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Διακοπών

Για το έτος 2008 η συνδικαλιστική οργάνωση των ΕΛΤΑ έκανε κρατήσεις 823 λουξ δωματίων σε 9 παραθεριστικά μέρη. Το κόστος ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσει κυμάνθηκε από 500 μέχρι και 826 ευρώ.

Την επόμενη χρονιά (2009), τα δωμάτια αυξήθηκαν και έφτασαν τα 969, ενώ προστέθηκαν και νέοι τουριστικοί προορισμοί.

Ωστόσο, η λίστα των ξενοδοχείων που επελέγησαν για να κάνουν τις διακοπές τους τα μέλη της Ποστ είναι γεμάτη με λουσάτα ξενοδοχεία. Σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκιδικής έγιναν κρατήσει για 277 δωμάτια με κόστος από 630 μέχρι και 910 ευρώ ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσεις.

Στα Σύβοτα έγιναν 43 κρατήσει με Κόστος 826 ευρώ το δωμάτιο και για ίδιον αριθμό διανυκτερεύσεων. Στα Χανιά το κόστος ανά δίκλινο ήταν 770 ευρώ και έγιναν κρατήσει για συνολικά 220 δωμάτια.

Στο πόρτο χέλι είχε γίνει κράτηση για 110 μέλη της ΠΟΣΤ με κόστος 756 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Τότε είχαν αποκαλυφθεί παράνομες χρηματοδοτήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ προς την Ομοσπονδία, ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το πόρισμα Ρακιντζή κατέγραψε παράνομες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ που δίνονταν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών τη δεκαετία 1999 2009 για συνέδρια, διακοπές και διαμονές σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: